Premiär för Taproom på Sjökullens!!!

Den 3 juni kl. 15 .00 öppnar vi äntligen dörrarna till vårat taproom. Det har varit en lång resa med många sneda hörn och vinklar, ett hamrande och sågande, för att få till lokalen som vi ville ha den. Men med god hjälp av vänner är det nu dags att den gamla ladan blir använd igen.

Så passa på att boka en plats till premiären. Där vi kommer servera en provbricka för priset av 125 kr, för tre provsmakningsglas på 15 cl. Ni kommer givetvis kunna köpa fler brickor men vi kan inte servera större öl än 15 cl och max 8 provglas totalt per person. Detta på grund av svensk lagstiftning. Till detta kommer man kunna köpa lite tilltugg. Det finns 32 platser i lokalen, så det är först till kvarn som gäller. Vi har ppet till kl. 18.00. Boka via våran mail som finns här på hemsidan.

Vi ser framemot att få träffa er på våran hemmaplan och få visa våra lokaler. Så, mycket välkomna på en dag i ölets tecken.


"OBS" Bara Swisch, inga kontanter!!!

Välkommna

till

Brygghuset!

Ta chansen och träffa dessa goa gubbar. Snacka bryggning, smaka och dofta på våra öl.

Njut av att sommaren snart är här!!!

Buddys och Sjökullen kör ost och ölbricka!!!

Smaka på Trollhättan är till helgen. Vi på Sjökullens hälsar er välkommna till Buddys bod, där vi tillsammans kommer köra en öl och ostbricka. Mer info kommer, men det vi vet är att det kommer bli en spännande kombination av smaker. Välkommna 

Nya höjder för Sjökullen!

2023-04-21

I dag var vi inbjudna på ett företagsevent för GKN. Vi körde en provbricka med tre av våra öl (Trollyhops, Lyckoruset deluxe och Twist and stout bourbon.)  Johan hade ett föredrag om Sjökullens Brygghus och hur man brygger öl. Gästerna bjöds på en trerätters middag och för dom som ville, kunde man bowla. Vi tackar Dick och hans vänner, samt Henric på Buddys för en härlig kväll. 


Är ditt företag suget på något liknande arrangemang får ni gärna höra av er till oss. Det är aldrig fel med god mat och dryck.

Bishop!!! serverar!!!

2023-04-09

Härliga Bishop serverar nu två av våra flasköl igen. Mitt under påskens firande, fylles kylen på med Trollyhops "Vic secret Edition" och Lyckoruset "Deluxe". Stanna till och prova.

Lagom till påsken fyller Backstage en av sina kranar med våran Pang Pilsner. Ta en paus från ägg, harar och gula fjädrar. Besök Backstage för att släcka törsten.

Backstage serverar!!!

2023-04-08

Vilken härlig kväll det blev i Vänersborg. En fantastisk tillställning, med massa besökare. Se gärna inslaget frän Winnies, som vi länkar till. Vi passar pä att tacka arrangörerna och vära bryggar-kollegor, som gör dessa kvällar möjliga. Tänk att den lokal-producerade ölen kan locka alla dessa besökare. Man får nästan nypas sig i armen. Ser framemot flera mässor, både i Vänersborg och i Lilla Edet. Skål på er !!!

Vilken succè!!!

2023-04-01

Mässa i Vänersborg

2023-03-29


Nu till helgen besöker vi Winnies "Micro Brewery Bash" i Vänersborg. Skall bli fantastiskt att få delta i detta slutsålda event. Grymt jobbat Winnies.


Vi ser framemot att få träffa alla de andra bryggarna och givetvis alla besökare. Efter förra mässan som var vår första har vi fått mersmak på dessa evenemang. När det dessutom är så många andra intressanta bryggerier på plats orkar vi knappt vänta😀.


Till denna mässan har vi med oss en spännande dryckesmeny som vi tror har något för alla.


Vi tar med oss våran "tjeckiska" pilsner Hinkabilly och den mer morderna Pang Pilsnern. Två olika IPOR Lyckoruset Deluxe som är en haze-IPA och Trollyhops som bryggs på en NEIPA jäst men besk som en IPA. För er som gillar de mer mörka ölstilarna har vi med oss våran Twist and stout. Denna lite torrare stout har vi i tre olika varianter. Ek, rom och bourbon. (visst blir man lite törstig🥳)


Syns på lördag🍻

Dessa öl tar vi med oss på Lördag. Klicka på etiketten så kan du läs mer om ölen.

Fullt ös på Sjökullens- brygghus i helgen.

2023-03-26

I helgen blev det bryggning och snickerier på Sjökullen. Det byggdes bland annat bord för våran provsmakningslokal. Med god hjälp av Jan Mattson blev det riktigt bra. Ni är så välkomna att boka en guidad provning hos oss. Ölen som bryggdes då? En IPA med arbetsnamnat "The Hopy Grail" Riktigt lovande! 

Sjökullens på mässa i Lilla-Edet.

I helegn deltog vi på våran första mässa. Det var mini-ölmässan i Lilla- Edet. En fantastisk tillställning som var välbesökt. Flera andra micro-bryggerier i närområdet var inbjudna. Spännande att få träffa andra bryggare, men framför allt gästerna. Många härliga samtal blev det mellan klunkarna av öl från de olika bryggerierna. Tack till arrangörerna för ett väl planerat och genomfört evenemang. Och stort tack till alla gäster som gör dessa träffar möjliga.

Två nöjda bryggare från Sjökullens. Och.......

... och en lika nöjd bryggare från Sjuntorps bryggeri.

Nya fönster till lokalen för provsmakning.

2023-02-12

Nya fönster är kanske att ta i, men väldigt vackra är dom. Tycker vi iallafall. Till våren hoppas vi att ni kommer och besöker oss i den gamla ladan, som nu får ett fantastikt ljusinsläpp. Vill ni boka en provning, kan ni gör det här.

Sjökullen fick besök från Vetlanda.

2023-02-05

I dag gick våran öl på export för första gången. Eller, åtminstone utanför tvåstad. Det var Hannas i Vetlanda som kom förbi och in-handlade. Hannas är en familje-restaurang som har ett imponerande utbud av öl. De handhåller ca 200 olika ölsorter. Där numera våra öl Pangpilsner, Hinkabilly, Lyckoruset Deluxe, Trollyhops och Twist and stout (alla tre smaker) är en del av sortimentet. Ett ställe att besöka om ni har vägarna förbi. Tack Hannas för att vi får vara en del av detta.

Järnet fixar en tre rätters, anpassad till våra öl.

2022-12-10

Ta chansen att gå på ölprovning och Brewers dinner. Nu på lördag kör vi på Järnet kl 19.00. Det vankas trerättersmiddag med spännande smaker. Vi kör även våra provbrickor. Detta till priset av 500:-

Sjökullen tar fram en egen julöl. 

2022-11-30

Nu närmar sig julen med stormsteg. Julklappar inhandlas, pepparkakor bakas, adventsljus tänds och julmaten planeras. Vi på Sjökullens hjälper till med att höja jul-stämningen genom att lansera våran första julöl. En smakrik mörk ale som passar bra till julmaten eller bara dricka den som den är. Så slink in på Bishop, Backstage eller Järnet och ta en paus i allt planerande och testa vårat bidrag till julen i år.

Ett kärt återbesök på Backstage

2022-11-19

Vi på Sjökullens vill tacka alla på Backstage för en fantastisk lördag. Tack till den alltid så sköna personalen, som alltid är lätt att ha och göra med. Tack till alla besökare som gjorde denna kväll fantastisk. Mycket tjöt om öl och annat. Det blev en PANG kväll

Förberedelser inför ölprovning på Bishop

2021-09-13

Den 29 september är det premiär för Sjökullens ölprovningsbrickor på Bishop. Ni får prova tre av Sjökullens fantastiska öl till ett förmånligt pris. Bättre kan det inte bli! Givetvis serverade som sig bör...direkt från fatet.

Första hålet i första brickan...

Provbrickor redo för leveranas

Många hål följde på det första...

Högsta vinsten... Triss i Sjökullens!

Bryggning på Sjökullen

2021-09-11

Receptet till vår Vintervärmare  är intrimmat och redo.  I helgen var det således dags att brygga vår nya öl på det stora bryggverket. Det blev varken IPA eller Stout denna gång, utan en Bitter... eller nja.. Vi kunde inte riktigt hålla oss ifrån att pigga upp denna klassiska engelska ölstil men en rejäl dos av amerikansk humle... Så det blir en New World Bitter som hjälper oss att hålla kylan stången i vinter.

Mattias gör det han gör bäst!

Johan försöker se ut som att han vet vad han gör...

En perfekt maltbädd är en vacker syn för en bryggare.

Andreas prövar en modepose i trappan...